Reason - Bara de transport

Bara de transport conţine butoanele de Redare (Play), Stop, Derulare înainte şi înapoi şi Înregistrare (Record).

Pentru supraimprimări există butoanele Supraimprimare nouă (Dub) şi Supraimprimare alternativă (Alt). Mai multe detalii în capitolul Înregistrarea

Pentru redare/înregistrare în buclă (Loop) există comutatorul Loop, limitele de începere şi oprire a buclei fiind stabilite la nivel de măsură/timp/sudiviziuni în cele două casete aferente (dublu click pe casetă, apoi se intrduc valorile dorite). Detali în capitolul Sequencer-ul.

Pentru aplicarea cuantizării în momentul înregistrării există butonul Q Rec. Mai multe detalii în capitolul Înregistrarea.

Poziţia curentă piesei este afişată în două moduri, la nivel de măsură/timp/sudiviziuni sau ca timp - minute/secunde/milisecunde în  casetele aferente. Pentru deplasarea cursorului la poziţia dorită, dublu click pe caseta dorită, apoi se introduc valorile dorite.

Tempo-ul se poate stabili în două moduri, prin introducerea directă în caseta aferentă, sau prin tactarea acestuia pe butonul TAP.

Metronomul se poate porni cu butnul Click, iar nivelul sonor al acestuia se stabileşte cu potenţiometrul circular Click Level.

Reason oferă pentru înregistrare posibilitatea tactării unei măsuri orientative pentru stabilirea tempo-ului. Aceasta se realizează cu butonul Pre.

Comutatorul Blocks permite iniţierea modului de lucru Blocks. Mai multe detalii în capitolul Blocks.

 

Last Updated (Friday, 22 July 2011 11:08)