Reason - Mixerul 14:2

Acest modul permite controlul nivelului, panoramării, corecţiei de ton şi a nivelului de efecte aplicate fiecărui semnal din modulele conectate aici.

 

Pot fi conectate până la 14 module generatoare de sunet stereo (putem să le privim ca 14 instrumente ale unui ansamblu fiecare cu microfonul său, conectate la un mixer fizic cu 14 canale setereo).

Deasemenea pot fi conectate şi până la patru module de efecte, aplicabile controlat celor 14 canale (Sends).

Poate fi controlată şi plasarea în spaţiu stânga/dreapta a fiecărui canal, nivelul acestuia şi comutarea în modul Mute sau Solo.

Fiecare canal din cele 14 are aceleaşi dispozitive de control.

 

Fiecare parametru (dipozitiv de control: potenţiometru liniar, potenţiometru circular unipolar sau bipolar, butoane de comutare sau întrerupere etc.) poate fi automatizat.

În cazul în care apăsăm tasta TAB de pe tastatura fizică, Mixerul 14:2 este întors pentru accesul la conectorii din spatele acestuia:

 

De la stânga la dreapta:

Intrarea semnalului de la modulele conectate. Aceasta se face automat, în momentul în care creem un nou modul, acesta va fi conectat la prima intrare stereo disponibilă din Mixer. În cazul în care nu dorim ca să fie automat conectată, în momentul în care creem modulul, ţinem apăsată tasta Shift de pe tastatura fizică.

Intrarea CV pentru nivelul canalului permite controlul nivelului canalului cu un alt modul care generează diferenţe de semnal (Control Voltage - CV). De exemplu dorim ca în mod ritmic să crească nivelul canalului, iar pentru aceasta conectăm aici un canal al tobei mici din Redrum, astfel încât de fiecare dată când aceasta transmite un semnal, canalul din mixer conectat la ea să crească. Această intrare are şi un reglaj al valorii statice de la care porneşte schimbarea nivelului.

Intrarea CV pentru panoramarea canalului permite controlul nivelului canalului cu un alt modul care generează diferenţe de semnal (Control Voltage - CV). Această intrare are şi un reglaj al valorii statice de la care porneşte schimbarea nivelului.

Ieşirile pentru cele patru efecte auxiliare, trimit semnal din toate canalele către cele patru efecte pe care le putem conecta la mixer.

Intrările pentru cele patru efecte auxiliare, recepţionează semnalul procesat prin cele patru efecte pe care le putem conecta la mixer.

Ieşirea stereo a ansamblului mixer trimite tot ceea ce a fost mixat aici către etajele superioare de procesare din Reason.

Intrarea CV pentru nivelul de ansamblu permite controlul nivelului ansamblului mixerului cu un alt modul care generează diferenţe de semnal (Control Voltage - CV). Această intrare are şi un reglaj al valorii statice de la care porneşte schimbarea nivelului.

Conectarea în lanţ cu un alt mixerpermite ca în cazul în care avem mai mult de 14 module generatoare de sunet, să legăm un alt mixer 14:2 (sau mai multe) astfel încât procesarea semnalului să fie identică la toate mixere.

Last Updated (Saturday, 24 September 2011 13:25)